Εξαιρετική τιμή για την ομάδα του MIIR συνιστά η επιλογή της έρευνάς μας για τους ψεύτικους και αυτοματοποιημένους λογαριασμούς στο ελληνικό Twitter, προκειμένου να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου “Truth and Trust Online, που διοργανώνεται στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Λονδίνο από εξαίρετους πανεπιστημιακούς καθηγητές και υψηλόβαθμα στελέχη πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Facebook και το Twitter.

Αντικείμενο των διήμερων εργασιών είναι η αλήθεια και αξιοπιστία των πληροφοριών στο Διαδίκτυο, το πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών από την εντεινόμενη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ο έλεγχος από τις πλατφόρμες και τους επαγγελματίες της ενημέρωσης με την αρωγή της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μεταξύ των διοργανωτών και οι Έλληνες διακεκριμένοι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Ανδρέας Βλάχος και το Πανεπιστήμιο του Warwick Μαρία Λιακατά, αλλά και καθηγητές, επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματικά στελέχη από: Facebook, Google, Twitter, Amazon, Microsoft, AI foundation, Alan Turing Foundation, Full Fact, Sheffield, UCL, CredCo and Wikimedia. Επίσης, μεταξύ των ομιλητών θα είναι και επικεφαλής διεθνών ειδησεογραφικών οργανισμών, όπως το Reuters και το BBC.

Την έρευνά μας για τα «Τιτιβίσματα στη Σκοτεινή Πλευρά του Διαδικτύου» θα παρουσιάσει εκ μέρους του MIIR το μέλος μας Ηλίας Σταθάτος.

Share This